“Pandemi Döneminde Temizlik Konusunda Aşırılıktan Kaçınmak“

"Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Rahmi KASIMOĞULLARI Kütahya Müftülüğü WEB-TV de Aile Seminerleri Programına Konuşmacı olarak katıldı."

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Rahmi KASIMOĞULLARI Kütahya Müftülüğü WEB-TV de Aile Seminerleri Programına, Moderatörlüğünü Kütahya İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ'ın Yürüttüğü "Pandemi Döneminde Temizlik Konusunda Aşırılıktan Kaçınmak;" konulu seminerde konuştu.

Konuşmasına Temizliğin tarifiyle başlayan Dekanımız, Pandemi Döneminde Temizlik ve mesafe ile ilgili  vurdumduymazlığın bildiğimiz sonuçlarının yanı sıra, aşırı temizlik düşkünlüğünün yol açtığı sağlık sorunları, ortaya çıkan israfla birlikte açtığı maddi kayıpların ve çevreye verdiğimiz kimyasal kirliliğin etkilerini anlattı.

Konuşmasında özetle; Geleneksel Doğal Temizlik ürünleri ille kişisel hijyenin sağlanması, ev ve ortak yaşam alanlarında kullanılan  Endüstriyel Temizlik ürünlerinin kullanımında temizlik ürünlerinin  bilinçsizce karıştırılmasının ve art arda kullanılmasının kapalı ortamlarda solunum yollarında açtığı tahribat ve kanserojen etkilerine değinen dekanımız, ortamın havalandırılmasının önemine ve kanalizasyon sistemine karışan bu kimyasalların farklı tepkimelerle su ve toprakta oluşturduğu kirliliğe dikkat çekti.

Son Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2021, Pazartesi