Fakültemizde Cumhuriyetin 100. Yılında Devletleşme Sistematiği Konferansı

Fakültemizde Cumhuriyetin 100. Yılında Devletleşme Sistematiği Konferansı

Fakültemiz, Cumhuriyetin 100. Yılında Devletleşme Sistematiği Konferansı’na ev sahipliğini yaptı.

Fakültemiz Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonu’nda, Üniversitemiz tarafından düzenlenen etkinliğe Emekli Tuğg. Prof. Dr. Esat Aslan’ın yanı sıra Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Özer Aydın, Prof. Dr. Mustafa Arif Özgür ve Prof. Dr. Ayhan Kahraman, Fakültemiz Dekan'ı Prof. Dr. Rahmi KASIMOĞULLARI, akademik ve idari personelimiz ile çok sayıda öğrencilerimiz katıldı.

Konferansa saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başlandı ardından ise açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, "Cumhuriyet 100. yılı münasebetiyle düzenlediğimiz toplantıların ilkine hoş geldiniz. Cumhuriyet, başarı, yürek, kudret demektir. Cumhuriyet bizim için çok önemlidir. Cumhuriyetin 100. yılını kutlamak bizleri çok onurlandırıyor. Misafirimiz olan Esat Aslan hocamız çok kıymetli vazifeler yapmıştır. Akademik alanda da çalışmalar yapmıştır. Kendisi ayrıca gazidir. Hayatını canını, kanını cumhuriyet için ortaya koymuş büyük bir kahramandır. Onu aramızda görmekten ve burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyum. Ne mutlu Türküm diyene, ne mutlu Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayan bizlere" dedi.

Rektörümüzün ardından sahneye gelen ve katılımcılara hitaben bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Esat Aslan, konuşmasında temellerinin atıldığı ilk günden bugüne Türkiye Cumhuriyeti'nin devletleşme sistematiğinden, Türk devletinin dayandığı temel esaslardan, yaşanan tarihsel olaylardan ve görev yaptığı kademelerdeki deneyimlerinden söz etti. Prof. Dr. Aslan, konuşmasının sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet'in gençlere emanet edildiğini de hatırlattı.

Konferans Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak'ın, Prof. Dr. Esat Aslan’a günün anısına hediye takdiminde bulunması ile son buldu.

Son Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2023, Salı