Mütercim ve Tercümanlık

Bölüm Web Sayfasına Gitmek için Tıklayınız.

İngilizce Mütercim ve Tercümanlık, her zaman talep gören, mesleki önemi hiç azalmayan ve bireyin kendini geliştirmesine bağlı olarak sürekli iş olanakları sunan bir alandır. Çeviri ve tercüme faaliyetleri, devlet erkanımız ve diplomatlarımızdan dış ticaret temsilcilerimize, iş insanlarımızdan sporcularımıza kadar geniş bir yelpazede yer alan herkesin ihtiyacıdır ve ülke çıkarlarını uluslararası düzeyde temsil etmek adına kritik bir rol oynar. Çeviri mesleği, uluslararası ilişkilerin her aşamasında, iki ayrı dil ve kültür arasında yazılı-sözlü iletişimi sağlayan, uygulama alanlarına göre kendi içinde uzmanlık ve profesyonellik gerektiren önemli bir meslek dalını temsil eder.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Mütercim ve Tercümanlık Bölümü İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Anabilim Dalı, modern dünyanın karmaşık iletişim ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla dil becerilerini aktif olarak kullanabilen ve kültürel farkındalığı yüksek çeviri ve çevirmen edincini kazanmış çevirmenler yetiştirmeyi misyon edinmiştir. 100% doluluk oranına sahip bölümümüzden mezun olan öğrencilerimiz de akademi ve iş dünyasında hatırı sayılır pek çok kurumda çalışmakta ve/veya alanda lisansüstü çalışmalarına devam etmektedir.

Bölümümüz, alanında uzmanlaşmış öğretim kadrosu ile öğrencilere üst düzey bir eğitim-öğretim programı sunar. İngiliz ve Amerikan dili, kültürü ve edebiyatı, çeviri teknikleri, özel alan çevirileri, görsel-işitsel çeviri, çeviri teknolojileri, dilbilim ve terminoloji yönetimi, medya ve politika konularında geniş bir müfredat sunularak öğrencilerin profesyonel dünyaya donanımlı bir şekilde adım atmalarına olanak tanınmaktadır. Ayrıca öğrencilerimiz Almanca ve Fransızca derslerinden birinde 4 yıl boyunca aldıkları dersler sayesinde 2. yabancı dilde de uzmanlaşma imkanını elde eder.

Böylelikle bölümümüz, kuramsal bilgiyi uygulamalı deneyimle birleştirmeyi hedefleyerek öğrencilerini çeşitli yelpazedeki çalışma alanlarına hazırlamayı amaçlar. Öğrencilerimizin sözlü ve yazılı çeviri ve dil kullanımını geliştiren dersler, çeviri projeleri, staj imkanları ve çeviri laboratuvarları ile öğrencilere sektörel beceriler kazandırarak, mezuniyet sonrasında etkili bir profesyonel olmalarını amaçlar. Ayrıca üniversitemizin sunduğu değişim programları ve uluslararası etkinlikler, öğrencilerimizin küresel bir bakış açısına sahip olmalarını destekler ve uluslararası arenada başarılı bir kariyere sahip olmalarını sağlar.

Son Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2024, Çarşamba