Aday Öğrenci Duyuruları

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde öğretim dili İngilizce’dir. Bir yıl süreli İngilizce zorunlu hazırlık programı uygulanır, programın sonunda İngilizce yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır.

Öğretim dili için üniversitece kabul edilen;

a) Ulusal ve/veya uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden yine üniversitece belirlenen düzeyde başarılı olduğunu belgeleyen,

b) Üniversitece öğretim yılı başında yapılacak İngilizce yeterlik sınavında başarılı olanlar doğrudan birinci sınıfa alınırlar. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İngilizce hazırlık sınıfı programına dair bilgiye

Yabancı Diller Yüksekokulu  sayfasında bulunan aday öğrenci sekmesinden ulaşılabilir.

Bölümümüzde dersler, Kütahya Tavşanlı Yolu 10. km.’de bulunan Evliya Çelebi Yerleşkesi’nde, Fen Edebiyat Fakültesi bünyesindeki dersliklerimizde yürütülmektedir. Derslerimiz İngiliz dili, edebiyatı ve dilbilimi alanlarında yoğunlaşmakla beraber, güncel araştırmalara ve tartışmalara paralel bir şekilde uygulamalı dilbilim, kültürel çalışmalar, karşılaştırmalı edebiyat, Amerikan edebiyatı, sömürge sonrası edebiyat ve çağdaş eleştirel kuramlar içerikli dersler de müfredatımızda yer almaktadır.

Öğrencilerimizin barınma gereksinimlerinin karşılanabilmesi için yerleşke içinde ve çevresinde yurtlar bulunmaktadır. Şehre ulaşım, şehir içi otobüslerle sağlanmaktadır. Öğrencilerimize, kampüs içindeki yemekhanelerde yemek hizmeti sunulmaktadır. Öğrenci adaylarımız; barınma, yemek, spor ve sosyal yaşam, öğrenci toplulukları gibi başlıklarda ayrıntılı bilgiye üniversitemizin web sayfasından

Öğrenci Bilgi Paketi sekmesinden ulaşabilirler.

Son Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2021, Pazartesi