Aday Öğrenci Duyuruları

2006 yılında kurulan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Arkeoloji Bölümü, 2010 yılında ilk mezunlarını vermiştir. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Yerleşkesi’nde Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde yer alan Arkeoloji Bölümü, müfredatındaki teorik ve uygulamalı dersler ile hem mesleki hem de teknik açıdan donanımlı arkeologlar yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Prehistorya, Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi, Klasik Arkeoloji anabilim dallarından oluşan Arkeoloji Bölümü’nde 2 Profesör, 3 Doçent, 1 Doktor Öğretim Üyesi, 1 Araştırma Görevlisi Doktor, 1 Öğretim Görevlisi Doktor, 1 Öğretim Görevlisi, 2 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır. Bölümümüz bünyesinde 5 derslik ve 1 bölüm kütüphanesi bulunmaktadır. Öğrencilerimiz ders, ödev ve seminerleri için yardımcı kitap, dergi ve makalelere zengin bir içeriğe sahip olan bölüm kütüphanesinden ve Üniversitemizin ana kütüphanesinden ulaşabilmektedirler. Öğrencilerimiz ayrıca Üniversitemiz kütüphanesinin abone olduğu veri tabanları sayesinde çeşitli kitap ve makale arama motorlarından da faydalanabilmektedirler.

Bölümümüze ÖSYM tarafından yapılan merkezi sınav sistemi ile öğrenci alımı yapılmaktadır.

Bölümümüzde staj zorunluluğu yoktur. İsteyen öğrencilerimiz Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olarak sürdürülen arkeolojik kazı çalışmaları ve yüzey araştırmalarında gönüllü olarak çalışmak için başvuruda bulunabilirler. Bu çalışmalar öğrencilerimizin mesleki ve teknik açıdan tecrübe kazanmalarına büyük katkı sağlamaktadır.

Bölümümüz öğrencilerinden uygulamalı derslerde kullanılacak ders araç-gereçleri için herhangi bir öğretim gideri alınmamaktadır.

Arkeoloji Bölümü müfredatında yer alan dersler ve diğer bilgiler için tıklayınız.

Bölümümüz ve Fakültemizin yer aldığı Evliya Çelebi Yerleşkesi ve Üniversitemizin tanıtıldığı video için tıklayınız.

Bölümümüzün dâhil olduğu Erasmus, Mevlana ve Farabi öğrenci değişim programları ile ilgili detaylı bilgiler için tıklayınız.

Kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışabilme imkânı ve gerekli koşullar için tıklayınız.

Bölümümüz öğrencileri isteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfından faydalanabilmektedir. İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı uygulamasına ilişkin koşullar için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2021, Cuma