Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Fakültemizin Düzenlediği Ahmet Yakupoğlu Buluşmaları’na Katıldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Fakültemizin Düzenlediği Ahmet Yakupoğlu Buluşmaları’na Katıldı.

Fakültemiz tarafından Ahmet Yakupoğlu'nun evinde düzenlenen programda Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, selamlama konuşmasında düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

Türk-Macar dostluğunun sembol isimlerinden Edit Tasnádi çok değerli bir hocamız. Macaristan Büyükelçiliği Müsteşarı Valéria Kicsi, Türkiye-Özbekistan dostluğunun büyük bir ismi sanatkâr, ressam, çini ustası, heykeltraş Bahadır Niyazoğlu bizlerle beraber. Tarihi Ahmet Yakupoğlu evinde, Ahmet Yakupoğlu mirasını yaşatacağız, ülkemiz milletimiz onun bize bıraktığı eserlerle şenlenmeye devam ediyor. Geleneksel Türk müziğini burada her beraber bizimle buluşturan Herdem Ney Türk Musiki topluluğuna teşekkür ederim. Bu program bizim kıymetli sanatçı Ahmet Yakupoğlu'nu hayırla anacağımız program olacaktır.

Herdem Ney Türk Musikisi topluluğu adına Haliç Üniversitesi Konservatuar Müdürü Prof. Dr. Murat Sâlim Tokaç ise düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

Amacımız, hem kendi adıma hem kültür mirasımız adına, hayatımızda her zaman var olan mirasımıza sahip çıkarak tarihe not bırakmak. Bu akşam hep birlikte canlı bir tarihe şahit oluyoruz. Merhum Ahmet Yakupoğlu’yla 1992 yılında Ankara’da Perihan Arıburun hanımefendinin evinde yine aynen böyle bir vesileyle tanıştık. Ziyaretlerimizde edinebildiğimiz kadar nasiplendik. Ahmet Yakupoğlu bizim ana direklerimiz dediğimiz bir şehrin, bir mekânın, bir ülkenin vazgeçilmezleridir. Yakupoğlu'nun yanıbaşımızdaki Ahmet Yakupoğlu Müzesi'ndeki eserlerle yaşatıldığını görmek bana başka bir mutluluk verdi. Onlardan bir kısmı bizim kendi hayatındayken de yaşarken şahit olduğumuz eserlerdi.

Etkinlikte Ahmet Yakupoğlu’nun meşk silsilesinde meşk verdiği öğrencileri ve onu seven dostların gönülle arzu ederek icra etiği eserler söylenirken  Rektörümüz de geceye Mevlânâ Celaleddin Rumi’nin 'Ne Ben Benim, Ne Sen Sensin' şiirini okuyarak katkı sundu.

Programın sonunda Prof. Dr. Kızıltoprak, Prof. Dr. Tokaç'a günün anısına hediye takdim etti.

Son Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2023, Cuma