Fakültemizde 1st International Elt, Efl & Ell Conference Etkinliği

Fakültemizde 1st International Elt, Efl & Ell Conference Etkinliği

Fakültemiz Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonu’nda İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ayhan Kahraman, etkinliğin konuşmacıları Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Mehmet Demirezen, Prof. Dr. Abdülvahit Çakır ve Prof. Dr. Arif Sarıçoban’ın yanı sıra, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Rahmi Kasımoğulları, akademik ve idari personelimiz ile çok sayıda öğrencimiz katıldı.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Murat Hişmanoğlu'nun üstlendiği etkinlikte, açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ayhan Kahraman, çok dillilik ve çok kültürlülüğün bu yılki konferansın ana teması olduğunu hatırlatarak, bu yıl ilk kez düzenlenen etkinliğin temasına yakışır şekilde uluslararası bir niteliğe sahip olduğunu ifade etti.

Rektör yardımcımızın ardından katılımcılara hitap eden Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, İngilizce dilinde yaptığı konuşmada çok dillilik ve çok kültürlülüğün çağımızın temel bir gerçeği olduğunu ve günümüzde çok farklı kültürlerden insanların ortak amaçlar için bir araya gelebildiği söyledi.  Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, konuşmasının sonunda tüm katılımcıları selamladı ve konferansın bilimsel ve kültürel anlamda verimli geçmesini diledi.

Konuşmacılarımız, çok dillilik ve çok kültürlülük konularında öğrencilerimize ve katılımcılara birer sunum gerçekleştirdi. Konuyla ilgili kendi kariyerlerinden de örnekler veren konuşmacılarımız, etkinliğin sohbet bölümünde kendilerine yöneltilen soruları yanıtladılar.

Etkinliğin ardından konuşmacılarımız Prof. Dr. Köksal, Prof. Dr. Demirezen, Prof. Dr. Çakır ve Prof. Dr. Sarıçoban’a Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak tarafından hediye takdiminde bulunuldu.

İki gün süren konferans, 11 Mayıs günü düzenlenen kapanış töreni ve Aizanoi gezisi ile sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2024, Pazartesi