Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Bünyesinde Açılan Mikro Dünya

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde açılan Mikro Dünya, ilk ve ortaokul öğrencileri ile buluştu ve açılışından bu yana binlerce öğrenciyi konuk etti.

Mikro canlıların büyütülmüş seramik modelleri ve illüstrasyonlarının yer aldığı Mikro Dünya, mikro canlılar ile öğrencilerimizi tanıştırmak ve hayatımızdaki yeri ve önemlerini vurgulamak üzere tasarlanmıştır. Üniversitemiz ve Kütahya merkez/ilçelerinde yer alan ilk ve ortaokullar arasında köprü niteliği gören ve öğrencilerimizi bilim ile erken yaşlarda tanıştırarak mikro canlıları öğrenmelerini amaçlayan Mikro Dünya, 2,5 yıl süren bir proje çalışmasının sonucunda hayata geçirilmiştir.

Mikro Dünya’nın kurulumunda Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü, Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü, Eğitim Fakültesi ve Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu, Seramik Cam ve Resim Bölümlerinin değerli öğretim üyeleri ve öğrencileri görev almıştır. Tamamlanan proje kapsamında Türkiye’de ilk olarak oluşturulan bu koleksiyonda, mikro canlıların devasa seramik modelleri, öğrencilerimiz ile buluşturulmuş ve illüstrasyonlar eşliğinde öğrencilerimizin eğlenerek bu canlıların gizemli dünyasına tanıklık etmeleri hedeflenmiştir.

Mikro Dünya Bilim Müzesi ilk olarak 15 Mayıs- 9 Haziran 2018 tarihleri arasında sergi niteliğinde Özel Başaran Yıldız Koleji’nde açılmış ve okulumuz öğrencilerinin sergi kapsamında eğitimleri tamamlanmıştır. Bu tarihten sonra Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’ne taşınmış ve Mikro Dünya adı altında sergilenmeye başlanmıştır. Randevu sistemiyle çalışan Mikro Dünya hafta içi günlerde ziyarete açıktır.

Müzemiz Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde hizmet vermeye başladığı tarih olan 15 Mart 2019’dan bugüne kadar binlerce öğrenciyi ağırlamış ve eğitim vermiştir. Bilime ilgi duyan, meraklı ve araştırmacı öğrencilerimizi Mikro Dünya’ya bekliyoruz.

Son Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2023, Perşembe