Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Bünyesinde Açılan Mikro Dünya

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Bünyesinde Açılan Mikro Dünya

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde açılan Mikro Dünya, ilk ve ortaokul öÄŸrencileri ile buluÅŸtu ve açılışından bu yana binlerce öÄŸrenciyi konuk etti.

Mikro canlıların büyütülmüÅŸ seramik modelleri ve illüstrasyonlarının yer aldığı Mikro Dünya, mikro canlılar ile öÄŸrencilerimizi tanıştırmak ve hayatımızdaki yeri ve önemlerini vurgulamak üzere tasarlanmıştır. Üniversitemiz ve Kütahya merkez/ilçelerinde yer alan ilk ve ortaokullar arasında köprü niteliÄŸi gören ve öÄŸrencilerimizi bilim ile erken yaÅŸlarda tanıştırarak mikro canlıları öÄŸrenmelerini amaçlayan Mikro Dünya, 2,5 yıl süren bir proje çalışmasının sonucunda hayata geçirilmiÅŸtir.

Mikro Dünya’nın kurulumunda Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü, Mimarlık Fakültesi Ä°ç Mimarlık Bölümü, EÄŸitim Fakültesi ve Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu, Seramik Cam ve Resim Bölümlerinin deÄŸerli öÄŸretim üyeleri ve öÄŸrencileri görev almıştır. Tamamlanan proje kapsamında Türkiye’de ilk olarak oluÅŸturulan bu koleksiyonda, mikro canlıların devasa seramik modelleri, öÄŸrencilerimiz ile buluÅŸturulmuÅŸ ve illüstrasyonlar eÅŸliÄŸinde öÄŸrencilerimizin eÄŸlenerek bu canlıların gizemli dünyasına tanıklık etmeleri hedeflenmiÅŸtir. 

Mikro Dünya Bilim Müzesi ilk olarak 15 Mayıs- 9 Haziran 2018 tarihleri arasında sergi niteliÄŸinde Özel BaÅŸaran Yıldız Koleji’nde açılmış ve okulumuz öÄŸrencilerinin sergi kapsamında eÄŸitimleri tamamlanmıştır. Bu tarihten sonra Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’ne taşınmış ve Mikro Dünya adı altında sergilenmeye baÅŸlanmıştır. Randevu sistemiyle çalışan Mikro Dünya hafta içi günlerde ziyarete açıktır.

Müzemiz Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde hizmet vermeye baÅŸladığı tarih olan 15 Mart 2019’dan bugüne kadar binlerce öÄŸrenciyi ağırlamış ve eÄŸitim vermiÅŸtir. Bilime ilgi duyan, meraklı ve araÅŸtırmacı öÄŸrencilerimizi Mikro Dünya’ya bekliyoruz.

Son Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2023, Perşembe