Rektörümüzden Fakültemize Ziyaret

Rektörümüzden Fakültemize Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Fakültemizde akademik ve idari personelimizle buluştu.

Fakültemizin girişinde Dekanımız Prof. Dr. Rahmi Kasımoğulları ve fakülte yönetimi tarafından karşılandıktan sonra Germiyanoğlu Yakup Bey Salonu'nda Dekanımız tarafından yapılan sunumu izleyerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

PROF. DR. KIZILTOPRAK: BİZİM SORUMLULUĞUMUZ Türk milletinedir. Milletimizin önceliklerinedir.  Faaliyet alanımız GÖNÜL COĞRAFYAMIZ ve TÜM İNSANLARI kapsamaktadır

Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, burada fakülte yönetimi ve akademisyenlerimize hitap ettiği konuşmasında üniversitelerin temel görevlerinin akademik ve sanatsal üretim, eğitim-öğretime katkı, sanayii ve ekonomik alana katkı ve toplumun aydınlatılması olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

Akademik çalışmaların gerçekleşebilmesi için öncelikle eğitim verilen ortamları güzelleştirmemiz gerekir. Bunun ardından öğrencilerimiz ve bölgemizi aydınlatacak akademik faaliyetlerimizi geliştirmek gelir. Bunu yaparken tıpkı bir tıp doktorunun titizliği gibi çalışmalı, hiçbir ayrım gözetmeksizin aydınlanmayı isteyen öğrenci ve vatandaşlarımızı aydınlatmayı görev edinmeliyiz.

Bizim sorumluluğumuz sadece ülkemize karşı değil, gönül coğrafyamızdaki tüm insanlara karşıdır. Bunu başaracak güçte bir ülkeyiz. Cumhuriyetimizi 13 milyonluk bir nüfusla kurarken bu nüfusun önemli bir kısmı kadınlar ile 50 yaş üstü ve 15 yaş altı erkeklerden oluşuyordu. Buna karşın bugün Türkiye kendi insan kaynağını eğitmede o zorlu günlerin çok ötesine geçerek sınırları dışındaki insanlara da ulaşmayı başardı. 

"EĞİTİM VE ÖĞRETİM ALANINDA ÖNCELİĞİMİZ TÜRK MİLLETİDİR"​

Geçmişte egemenliğimiz altında olan Libya'ya görev amacıyla gittiğimde Osmanlı Devleti'nin hizmet götürebilmek için çöllerinin ortasında kaymakamlık binası inşa ettiğini gördüm. Bizim ufkumuzun da bu kadar geniş olması lazım. Bu medeniyetin temsilcileri ve bir akademisyen olarak 'Asya'dan, Afrika'dan bize ne' diyemeyiz.

Biz dışarıya açılacağız, dünya ile bütünleşeceğiz. Sıralarımız öncelikle Türk öğrenciler ile dolacak. Boş kalan sıralara yabancı öğrencilerimizi davet edeceğiz. ama hiçbir akademisyenimizin önündeki sıralar boş kalmayacak. Eğitim ve öğretim alanında önceliğimiz Türk milletidir. Sonra gönül coğrafyası daha sonra da tüm insanlık âlemidir. Tüm çabamız önümüze kaliteli öğrenciyi nasıl getirebileceğimiz ve bu öğrencileri en donanımlı hâliyle nasıl mezun edeceğimiz üzerine olmalı.

Rektör Kızıltoprak, toplantının son bölümünde fakültemizdeki tüm akademisyenlerle tanıştı ve bölümlerin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Son Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2023, Pazartesi