Fakültemizde “Lisans Programları Akreditasyon Süreci: Hazırlık ve Değerlendirme” Adlı Bir Toplantı Gerçekleştirildi.

Toplantıya Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Bülent ZEYBEK, Dekan Yardımcılarımız, Fakültemiz Kalite Komisyonu Akreditasyon Alt Çalışma Grubu Üyeleri, Bölüm Başkan ve Yardımcıları katıldı. Dekanımız Prof. Dr. Bülent ZEYBEK, lisans programlarının akredite olmasının önemine değinerek, Yüksek Öğretim Kalite Kurulunun eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ve idari hizmetlerin kalite düzeylerine ilişkin ulusal ve uluslararası kalite standartlarına kavuşturulması misyonu doğrultusunda, Üniversitemizin hedeflediği kalite politikası gereğince Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde yer alan bölümlerinin akredite olması konusundaki öneme dikkat çekti. Lisans programlarımızın bu doğrultuda öğrenci, program öğretim amaçları, program çıktıları, öğretim planı, öğretim kadrosu, yönetim yapısı, eğitim-öğretim/fiziki altyapı, kurum desteği ve parasal kaynaklar ile sürekli iyileştirme başlıklarında hazırlıklı olmaları gerektiği ifade edildi. Akreditasyonun sürecinin başarıyla tamamlanması durumunda gerek bilimsel gerekse eğitim-öğretim noktasında çok önemli getirileri olacağının altı çizildi. Ayrıca dış değerlendirici bir kurum tarafından lisans programlarımızın kalitesinin tescil edilmiş olmasının değerli olduğu vurgulandı.

Akreditasyon süreci anlatıldı

Gerçekleştirilen toplantıda, daha önceden akreditasyon alan Fakültemiz Kimya Bölümü özelinde akreditasyon sürecinin nasıl işlediği hakkında Dekan Yardımcımız ve aynı zamanda Kimya Bölümü Akreditasyon Koordinatörü olan Prof. Dr. Orhan Murat KALFA bilgiler verdi.

Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından son buldu.

Son Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2024, Perşembe