10 Kasım Atatürk‘ü Anma Konferansı

Büyük komutan, büyük devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Milli mücadelenin kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yılında, Fakültemiz Tarih Bölümü ögretim üyelerinden Prof. Dr. Esra SARIKOYUNCU DEĞERLİ'nin hazırlamış ve sunmuş olduğu çevrimiçi 10 Kasım Atatürk'ü Anma Konferansı gerçekleştirildi.

Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan konuşmasının büyük bölümünü Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşamından hikayeciklere ayıran Prof. Dr. Esra Sarıkoyuncu Değerli; Mustafa Kemal Atatürk, Türk ulusunun yetiştirdiği en büyük komutan ve devlet adamlarından biridir. O, ulusunun benliğinde saklı cevheri harekete geçirerek, önce Anadolu topraklarından emperyalistleri sürmüş, sonra da halkının çağdaş uluslar düzeyine çıkmasını hedeflemiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Türk çağdaşlaşma hareketinin önderi olan Atatürk, askerliği, devlet adamlığı, devrimciliğinin yanı sıra, ayrıca seçkin bir düşünce adamıdır diyerek anlatımlarda bulundu.

Gerçekleştirilen programa; Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Rahmi KASIMOĞULLARI, Üniversitemiz öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz katılım gerçekleştirdi.

Her 10 Kasım'da olduğu gibi bu 10 Kasım'da da Atatürk'e olan bağlılığımızı ve sevgimizi ortak düşünce ve duygularla bir kez daha dile getiriyor, büyük önderimizi özlemle anıyoruz.

Son Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2022, Cuma