Vefatının 738. Yılında Nasrettin Hoca’yı Anma Programı

Fen Edebiyat Fakültemiz ve Akşehir Belediyesi iş birliğiyle Vefatının 738. Yılında Nasrettin Hoca’yı Anma programı Fen Edebiyat Fakültesi Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa Hacettepe Üniversitesi Türk Halk Bilimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nebi Özdemir konuşmacı olarak katıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi, Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Kasımoğulları, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Kütahya 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Başarı, Kütahya İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Gümüşay ve çok sayıda öğrencinin yanı sıra akademik ve idari personellerimiz de katıldı.

Konferansın açılış konuşmasında, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya; "Nasreddin Hoca’nın sadece mizah yönü olmadığını, mizahı Nasreddin Hoca’nın bir eğitim metodu olarak kullandığına dikkat çeken Başkan Akkaya “Hocamız bir komedyen değil, nükte ve latife ölçüsünde mizahı kullanan, insanları üzmeden, tedirgin etmeden yanlışlıkları insanlara hatırlatan bir büyüğümüzdür" dedi.

Başkan Akkaya’nın konuşmasının ardından etkinliğin konuşmacısı Hacettepe Üniversitesi Türk Halkbilimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nebi Özdemir yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Nasreddin Hoca: Çağları Aşan Bilgelik’ konulu bir konferans gerçekleştirildi. Özdemir; sekiz asra yakın bir zaman geçmesine rağmen Nasreddin Hoca’nın hala yaşadığına dikkat çekerek “Tarihte pek çok insan gelip geçti ve bunların çoğu unutuldu. Nasreddin Hoca bir mizah kahramanı diyoruz ama aslında bir bilgelik ekolüdür. Nasreddin Hoca; eleştirel düşüncenin, çözümleyici aklın sembolüdür. Tarihsel bir şahsiyetin 8 asrı aşan bir yaşamı var. Herhalde fiziksel bir yaşamla açıklanamaz bir kavramdır.

Program hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2022, Perşembe